sigla bowen
Terapie BOWEN Bucuresti
Terapie holistica de vindecare
a corpului, mintii si spiritului
Ioana Radu - terapeut Bowen
Programari : 0741-983.409 / 0720-978.479
Bowen Ioana Radu Bowen Ioana Radu Bowen Ioana Radu Bowen Ioana Radu Bowen Ioana Radu Bowen Ioana Radu
BOWTECH vindeca in mod delicat si neinvaziv, inducand starea de bine si sanatate a corpului BOWTECH elibereaza corpul si mintea, ajutand in procesul de vindecare Terapia Bowen este benefica pentru TOTI

Terapia Cranio-SacralaIstoricul Terapiei CranioSacrale

Terapie craniosacrala Biodinamica Craniosacrala Integrata isi are radacinile in osteopatie, tratament descoperit si introdus in randul tartamentelor alopate si complementare in 1874 de dr. Andrew Taylor Still. Dupa dr. Still, fluxul liber al lichidelor din tesuturi (sangele, limfa, lichidele interstitiale) reprezinta esenta sanatatii. Aceste lichide raspund de nutritia si oxigenarea celulelor precum si de eliminarea toxinelor.

Pe langa sistemul circulator si respiator avem un al treilea sistem/ ritm in corp: sistemul CranioSacral, un sistem anatomic bine definit. Existenta sistemului CranioSacral a fost descoperita de medicul american William G.Sutherland. Acesta a pus bazele tehnicii terapeutice craniosacrale intre anii 1930-1940. Fiecare fiinta vie, care are coloana vertebrala, meninge si creier, are si un sistem CranioSacral. Daca se deregleaza echilibrul sistemului CranioSacral, se deregleaza si celelalte sisteme din corp si sufera toata fiinta. Sistemul CranioSacral este format din integritatea dintre lichidul cerebrospinal (fluid cefalorahidian), coloana vertebrala, meninge spinal (dura mater), fascii, tesut conjunctiv, membrane intracraniene, creier, sistem nervos, oasele cutiei craniene.

Ritmul sistemului CranioSacral este considerat RESPIRATIA VIETII, care determina functionarea corecta a circulatiei sanguine, limfatice, a sistemului resprator, hormonal, osteomuscular. Pulsul ritmic al lichidului craniosacral, compus din flexie (expansiunea lichidului) si extensie (retragerea lichidului) poate fi simtit/ palpat in orice parte a corpului (os sau tesut) datorita faptului ca lichidul inunda tot corpul si patrunde peste tot. Acest lichid are un puls si o ritmicitate armonioasa numai daca oasele craniene au o anumita elasticitate si permit fazele de umplere si de golire ale acestui lichid cerebrospinal.

In 1970 dr. John Upledger dovedeste alopat existenta ritmului craniosacral, ca membrana meningelui spinal are un puls ritmc si ca acest ritm are un rol important in echilibrarea emotionala, fenomen ce se stabileste instantaneu in momentul restabilirii ritmului craniosacral.

Mesajul Dr. John Upledger pentru terapeuti

Cu mai mult de 30 de ani in urma, cand am dezvoltat tehnicile terapiei CranioSacrale, nu am avut intentia sa schimb lumea. Impreuna cu un grup de doctori si cercetatori talentati ne-am lasat condusi de curiozitatea de a explora un sistem al corpului care era aproape necunoscut. Nu am crezut la acel moment ca terapia CranioSacrala avea sa fie munca mea de-o viata. Acum mai mult de 100.000 de terapeuti au invatat aceasta terapie si ei practica in aproape toate tarile lumii.

Nu am intentionat ca aceasta sa aiba un impact mondial, am vrut doar sa dau celor care vor sa schimbe lumea, oportunitatea sa o faca.

Dorinta mea adanca este ca oamenii sa ajunga sa inteleaga ca trebuie sa ne iubim reciproc.

Daca atingi o persoana pentru a o ajuta sa se simta bine, atunci iubirea trebuie sa treaca prin acele palme.

Acesta este felul in care veti facilita transformarea.

E posibil sa lucrati cu oameni inchistati. In momentul in care ii veti atinge intr-un loc de pace si iubire, acea persoana se va schimba. Nici macar nu trebuie sa spuneti ceva despre asta, efectul terapiei CranioSacrale va schimba in mod natural atitudinea, caracterul si modul in care oamenii vor reactiona.Ce este Terapia Cranio-Sacrala?

Terapie craniosacrala Terapie craniosacrala

Ritmul CranioSacral

Sistemul CranioSacral are un ritm propriu care se mai numeste si PULSUL VIETII. Acest ritm este dat de lichidul cereprospinal care se produce din sange pe peretii ventriculelor si cu o anumita presiune, cu o ritmicitate constanta, iriga tubul dural si intregul corp. Ritmul CranioSacral optim este de 6-14 cicluri pe minut. Acest ritm este diferit de la om la om, dar pentru un om trebuie sa fie constant de-a lungul vietii. O rata mai mica sau mai mare in acest ritm duce la disfunctii in sistem, care la randul lui cauzeaza anumite dereglari si boli in toata fiinta. Pentru un ritm craniosacral sanatos cutia craniana si vertebrele sacrale au rol cel mai important. Un terapeut pregatit poate sa palpeze ritmul craniosacral si poate ajuta prin Terapia CranioSacrala restabilirea ritmului CranioSacral la nivel optim pentru omul respectiv.

Terapie craniosacrala Terapia CranioSacrala este o terapie globala holistica. Se trateza toata fiinta, nu numai o boala anume. Scopul terapiei este restabilirea la valori optime a ritmului CranioSacral. Ritmul CranioSacral se poate restabili daca oasele cutiei craniene se elibereaza din suturi, din blocaje, se detensioneaza sistemele de tesut conjunctiv, fasciile, musculatura, se disipeaza tensiunile din articulatii, vertebrele coloanei se reaseaza, fluxul lichidului cerebrospinal se normalizeaza, functiile creierului si a sistemului nervos se normalizeaza, circulatia in cutia craniana se restabileste. Prin terapie CranioSacrala putem influenta restabilirea celorlalte organe si sisteme din corp. Astfel, terapia CranioSacrala poate ajuta in orice problema.

Terapia Cranio-Sacrala este o metoda de evaluare si corectie, care stimuleaza procesul natural al corpului de auto-corectare si auto-vindecare, si mecanismul individual de insanatosire naturala si disipare a efectelor negative; Este tot mai mult folosita preventiv, pentru intarirea sistemului imunitar si a rezistentei la imbolnavire.

Terapia Cranio-Sacrala este o terapie blanda care are ca scop intensificarea activitatii sistemului cranio-sacral, adica locul in care creierul si maduva spinarii functioneaza

Terapia Cranio-Sacrala ajuta la alinarea durerii si la ameliorarea unei game largi de boli si disfunctii cum ar fi: si multe altele

Terapia Cranio-Sacrala se adreseaza atat persoanelor cu probleme de sanatate dar si persoanelor care vor sa-si pastreze un tonus de viata normal, sa faca fata stresului zilnic mai usor. E adecvata tuturor grupelor de viata de la nou-nascut, la varsta a treia.

Accesati linkul acesta pentru a vedea un reportaj despre Terapia CranioSacrala.
Tehnica Bowen nu trebuie sa substituie sfaturile sau tratamentele medicale.
Va recomandam sa va adresati medicului specialist pentru orice problema de sanatate pe care o aveti. webdesign & hosting by IdealDesign.roweb design & hosting
IdealDesign.ro